Quote Originally Posted by Jos Segers View Post
Helemaal mee eens, jammer dat het op de Nederlandse APUG door de jaren wat minder druk is geworden. Zelf zou ik van anderen willen leren hoe ze tot de perfecte afdruk proberen te komen. Daar kun je volgens mij nog veel over uitwisselen. En net over dit, technisch moeilijkste stuk van de analoge fotografie, wordt weinig informatie gedeeld. Het maken van een goed negatief heb ik redelijk onder de knie.
Hallo Jos,
Helemaal mee eens! Misschien eens een informeel APUG-treffen in Nederland organiseren om elkaar ook live te ontmoeten? Wie weet wat daar voor moois uit voort kan komen. Ergens een dag op een mooie plek in het land om samen te fotograferen en eea. te bespreken en ervaringen/ideeŽn uit te wisselen. Het stimuleert mij ook altijd weer om met (analoge) fotografie bezig te zijn. En er gebeurd op zich genoeg (op kleine schaal) in Nederland. Zie bijv. http://www.apug.org/forums/forum67/1...kt-2013-a.html.
Zo wil ik bijv. nog steeds een workshop/dag pinhole fotografie organiseren om mensen hier kennis mee te laten maken en samen opnames en afdrukken te maken voor Worldwide Pinhole Photography Day (laatste zondag in april). Ik heb een workshop ruimte aan huis voor max. 10 personen (mijn vrouw geeft daar cursussen en workshops creatief dagboekschrijven en persoonlijke ontwikkeling).

Ik ben in 2008 verhuisd naar omgeving Apeldoorn (Vaassen) en ben nu zelf weer een volledige doka aan het opbouwen (al ver gereed) op de zolder boven de workshopruimte. Werkblad en gootsteen is gereed. Twee mooie (grote) vergroters staan op hun plek: Devere 8x10 inch en Devere 5x4 inch vergroter. Nu nog eea. afbouwen (stopcontacten, verlichting, ...) en dan eindelijk weer eens gaan afdrukken na vele jaren. Ik heb ook nog een mooie Leica Focomat V35 vergroter (35 mm film) die nog een vaste plek krijgt. Verder nog de werkruimte uitbreiden om ook de historische fotografische processen van rond 1900 te kunnen uitvoeren (cyanotypie, gumdruk, kooldruk, zoutdruk, etc.) en zelf camera's te kunnen (ver)bouwen. (plannen genoeg, nu nog tijd vrijmaken ...).

Zelf maak ik liever een mooie analoge afdruk van een foto dan dat ik negatieven scan. Ik merk echter ook dat steeds minder mensen in analoge fotografie de beschikking hebben over dokaruimte & ervaring. Ik heb het zelf nog geleerd bij de fotoacademie in 2001, maar dat zal wel zo'n beetje de laatste lichting zijn geweest. Er is verder nog veel wat ik wil leren, zoals lith printing.

Mocht iemand interesse hebben voor een vrijblijvende APUG-meeting in Nederland, stuur mij dan eens een reactie via "Private Message". Als er genoeg animo is, zal ik een nieuwe thread openen om de ideeŽn te delen en te kijken wat, wanneer & waar we kunnen organiseren.
En dan zal ik niet langer deze thread kapen (Sorry, Hondenbrok).

Groet,
Bert
http://thetoadmen.blogspot.nl