[size=1]disclaimer: show-off thread[/size]

Et voila, 't is klaar. Of het een jongetje of meisje is, weet ik nog niet (dat slaat eerder op het lopende 9-maanden project...).
De camera is er alvast, nu maar hopen dat de aanstaande mama stil genoeg wil staan voor de fotosessies.

Ong. 3 maanden werk, met 2 prototypes voorafgaand aan deze, en eindelijk heb ik een werkende en stabiele 4x5" camera. Uiteindelijk heb ik alles zelf gemaakt, behalve de lens en de filmhouders.
Wie zich afvraagt hoe ik in hemelsnaam dat messingwerk zo netjes gekregen heb, het zijn standaard meubelscharen, verknipt, verzaagd, uitgeboord...

Hier getoond met een Rodenstock Apo Ronnar 360mm lens, 't is de eerste die ik heb, een 210mm en een 150mm zijn nog onderweg.

Een paar details:  • voorkant heeft alle bewegingen, de achterwand kan enkel in de hoogte en om de verticale as versteld worden.
  • grondglas is nog tijdelijk in ruwe plexi;
  • ik denk aan een beter werkend rail-systeem;
  • geen sluiter (op de 150 zit er wel eentje) maar belichten doe ik middels een iet-wat (t-w-a-t kan je hier niet typen) oversized lenskapje;
  • de verhouding tussen grondglas en filmbasis scheelt momenteel nog 0.15mm, ik werk eraan om dat helemaal perfect juist te krijgen;
  • het statief en de neigkop zijn tijdelijk... het komt van een laserwaterpas.
Kostprijs aan materiaal? Meer dan ik eigenlijk gedacht had, vlot een paar honderd Euro, maar ik heb er wel van genoten. En ik hoop dat dat nog een paar jaar zo blijft tijdens het fotograferen ermee.

G