Quote Originally Posted by Merlin
Voor een uitzondering kan je inderdaad een wisselzak met extra film meenemen, zodat je (onhandig) onderweg film kan wisselen.
Met dit weer is een wisselzak een onding. Want (zeker als je het buiten in de zon doet) je handen worden helemaal klam van het zweet in zo'n zwarte luchtdichte zak. En dan gaan films aan elkaar plakken, vingerafdrukken vreten in de emulsie enz. Bovendien heb je voor vlakfilmcassettes in een wisselzak eigenlijk niet genoeg ruimte, en valt het "dak" steeds op je handen. Ik stop zo'n wisselzak dus echt alleen voor noodgevallen in mijn cameratas.

Veel praktischer is een wisseltent. Die heb ik dus altijd in mijn auto liggen. Maar zo'n ding is duur. Je kunt er echter ook heel gemakkelijk en goedkoop zelf een maken van lichtdichte stof en een opvouwbare camping-wasmand. Ik heb al meer dan een jaar het plan om hier een artikeltje over te schrijven met foto's. Helaas hebben mijn dagen slechts 24 uur, en liggen er nog enkele tientallen andere ideeŽn voor artikelen op de plank. Nou ja, misschien vind ik er tijd voor wanneer PhotoCrack nieuwe stijl van start gaat.