Als ik je werkwijze bekijk kan ik maar 2 dingen opmerken.
1) Je Rollei werkt met een centraalsluiter + hulpsluiter, dus de sluitertijd speelt bij flits niet zo een rol als bij een spleetsluiter. Het kan dat je flitssynchronisatie niet geheel juist meer werkt en dat je flits iets voor of na de sluiter werkt. Dan kan enkel een reparatie je helpen.
2) Ik vind je flitswaarde nogal raar. Ik weet het is maar een voorbeeld, maar je moet de juiste waarden eens opgeven. De waarde dat je opgeeft, is de waarde dat ik haal met mijn 500Ws Broncolor fitser met 200 ASA in mijn camera. Als je deze waarde op je flitsmeter krijgt, dan moet je wel een heel krachtige flitser hebben of je meting is verkeerd en dan krijg je geheel onderbelichte negatieven, waar bijna niets opstaat.

Zet je flitser eens op je Canon en kijk eens welke waarde hij daar op geeft. Die zouden ongeveer gelijk moeten zijn met je flitsmeter (marge binnen de 2 stops)
Ik denk dat je negatieven gewoon meer dan 4 stops onderbelicht zijn en daarom blanke negatieven krijgt.
Om dit te testen, kun je best eens een ruimte verduisteren. Toestel + flitser op statief. Een onderwerp voor het toestel (maakt niet uit wat) op pakweg een meter of 2 ŕ 3.
Flitswaarde meten bvb f8. (sluiter op bvb 1/30, met een film van >100 ASA)
dan opname op deze waarde, volgende op f5.6, volgende op f4 en nog 1 op f2.8 (als je dat hebt).
Let wel dat de gewone lichtwaarde (zonder flits niet bereikt wordt, want dan heb je een gewoon belicht negatief waar de flits geen rol hoeft te spelen)

Als je nu negatieven krijgt waar niets opstaat, dan is je synchro stuk( hopelijk niet)
Als je negatieven krijgt met onderbleichte tot overbelichte negatieven, dan moet je je flitsmeting een onder ogen nemen. (de meter zal waarschijnlijk niet stuk zijn, maar eerder je werkwijze zal verkeerd zijn)

de boodschap is dus, zet eens een testopstelling op. Investeer een film, schrijf alles goed op zodat je de resultaten kunt interpreteren.

Hou me op de hoogte van je resultaat, wil je?

Jan