Quote Originally Posted by SoulSurround
... als je tegen die tijd nog docenten zoekt :-) ... Als fotofiel vind ik dit natuurlijk geweldig, maar veel fotofielen (die het geld er waarschijnlijk wel voor over hebben) hebben ook een partner & kids die wellicht iets minder 'gefixeerd' zijn, en een beetje over de streep moeten worden getrokken.
Het is de bedoeling om ook onderdak te bieden voor partners. De franse wetgeving over het aantal gasten wat je huisvest zal de beperkende factor worden.

Kinderen is een heel andere vraag. Wij zijn gek op kinderen (we hebben er zelf drie). Maar ik vraag me af hoe kleine kinderen te combineren zijn met een serieuze fotocursus. Ze vragen niet alleen allerlei extra voorzieningen. Het is ook niet de bedoeling dat ze het cursusprogramma verstoren.

1) Zorg voor een locatie met goede uitvalsmogelijkheden naar andere 'vakantie-activiteiten', ik denk aan een mooie grote stad in de buurt voor o.a. winkel-doeleinden... een strand of meer voor 'watersporters' of bergen voor de wandelaars, etc. Op die manier boor je wellicht ook de markt aan voor stellen met uiteenlopende interessen.
Dat is precies de bedoeling

2) Ook die partners vinden het wellicht wel leuk als hun foto-partner eens een keer een mooi portret maakt van het gezin... i.p.v. weer een stouffler kaart of die eenzame boom in het bosje om de hoek. Mijn ervaring is dat - zeker de wat zelfbewuste jongere mensen - het best leuk en spannend vinden om een keer in een echte studio een foto te laten maken. En al helemaal op "een rainy day" lijkt me!
Voor portretcursussen heb je modellen nodig. En de bedoeling is dat elke cursusdag een dagdeel voor vrij werk of ontspanning bevat. Dan staat de studio natuurlijk ter beschikking.