Quote Originally Posted by argentic
Hoi Argus,

Dat is inderdaad een mogelijkheid. Maar het kopen van een draaiende Gite die groot genoeg is om van te leven ligt ver buiten ons budget. Des te meer als je er ook nog doka/studioruimte in moet plaatsen. Je praat dan over €300.000 - € 500.000. Bovendien vrees ik dat je dan aan fotocursussen helemaal niet meer toekomt.

Het is overigens wel onze bedoeling om de kamers tijdens het cursusseizoen naar mate van beschikbaarheid, en buiten het cursusseizoen volledig, als chambre d'hôte (Bed & Breakfast) te gebruiken.
Hmmm... dan zie ik eigenlijk niet in hoe het project kan lukken:
Je wil 7 maanden per jaar cursussen aanbieden in een ruimte/verblijf die niet van jou is en waarvan je verwacht dat het niet in je levensonderhoud zal kunnen voorzien?
Huren is geld weggooien, om het ongenuanceerd uit te drukken. En om in een no-win situatie terecht te komen, zou ik het niet doen. Ik ben gestopt met vrijwilligerswerk.

Je moet er volledig voor gaan, of anders niet of je beperkt houden tot het organiseren van een paar cursusweken per jaar, anders hou je het zelf niet vol (lees: gebrek aan tijd voor jezelf, vakantie).
Het lijkt me logischer om dan have en goed in je thuisland te verkopen en de sprong te wagen. Op je bek gaan, is een risico dat aan ondernemerschap vasthangt.

G