Gilbert,
de cursus word/werd op 2 manieren gepromoot. Allereerst via de website van lumiere-shop.de en vervolgens door het toeristenburo van het Bayerische Wald. De reden van het afnemende bezoek was o.a. eraan gelegen dat men het idee had dat digitale fotografen niet meer echt serieuz bezig zijn met fotografie en alleen maar bezig zijn om plaatjes te schieten. De lieden die destijds allemaal met analoog liepen en een foto al konden previsualiseren gebruiken nu digitaaltjes met daarop een curven tooltje om te zien waar de spitslichten onstaan en derhalve denken dat ze het niet meer nodig hebben. Zeker is ook de teruglopende economie die eveneens in Duitsland duidelijk merk- en voelbaar is zal hieraan debet zijn. De 5 à 7 voorgaande jaren waren uitstekend (over)bezet en het heeft een goede naam aldaar opgebouwd. Nu waren er deelnemers uit Duitsland, Nederland en Zwitserland.
Het was geen cursuscentrum maar individueel. We zaten in een uitstekend, midden in het Wald redelijk van de buitenwereld afgesloten, hotel met nog één nacht in de hut bovenop de Lousen voor prachtige ondergaande zonnen en dergelijke en niet te vergeten de voettocht erheen.. De entourage en verzorging was excellent in een woord.
V.w.b. de prijs; je hoeft zeker niet de goedkoopste te zijn maar value for money is een belangrijk gegeven.
Nogmaals het is niet bedoeld om je af te schrikken maar als je risico's kunt voorkomen d.m.v. een onderzoekje of inventarisatie is dat niet verkeerd.
Weet niet of er instanties zijn die je op dit gebeid meer info kunnen verschaffen, misschien de KvK??? of de brachevereniging "cursussen"