Ben al een tijdje bezig uit te kijken naar een Print Washer. Afgezien van de prijs en het gedoe met de invoer heb ik besloten een eigen versie te maken. Simpel en constructie technisch van goed en duurzaam materiaal zoals polyprop en pvc's. Geen materialen die eventueel zouden kunnen roesten o.i.d.
De Washer bevat 6 compartimenten waarin prints tot het formaat 40x50cm kunnen worden gewassen. In totaal kun je in een wasbeurt dus 12 stuks 40x50cm prints tegelijk behandelen oftewel 24 stuks 8x10". Bewust voor een kleinere versie gekozen aangezien het in menig doka aan ruimte ontbreekt.
Wellicht zijn meerderen van jullie ge´nteresseerd in zo'n Print Washer en kunnen we deze in een kleine serie bij een gespecialiseerd kunstoffenverwerkingsbedrijf laten maken. Vanmorgen had ik met een van hen een afspraak en daaruit komt een dezer een offerte te voorschijn.
Paar kleine details nog; de separatiepanelen worden ofwel van een geruwd materiaal vervaardigd ofwel voorzien van een ribbeltjes patroon om kleven van de print te voorkomen, de bak zal waarschijnlijk niet taps toelopen. Hetgeen afhangt of we een standaard tank kunnen vinden in deze maatvoering. In het andere geval wordt de tank handmatig gemaakt.
De syphon zuigt het 'vuile' water van de bodem van de tank naar buiten zodat de zouten (die zwaarder zijn dan water) worden verwijderd hetgeen het spoelprocess versneld. Er zijn geen obstructies op de bodem gemonteerd waarachter zoutresten zouden kunnen blijven hangen, een goede circulatie is dus gewaarborgd. Een extra drain aan de onderkant van de tank maakt eenvoudig lozen van het water mogelijk.
In bijgaande PDF heb ik de tekening van het systeem uitgewerkt.

Als je interesse hebt laat het me weten.