Let wel dit is nog niet het geheel uitgewerkte model. Er is inderdaad ook rekening gehouden met het feit dat bovenop de dividers een blokje komt te liggen om te voorkomen dat de print hun kop boven het water uitsteken.
Tussenschotjes voor de 8x10" is niet voorzien echter kan dat wel. Wat dan nog opgelost moet worden is dat de stroming naar het achterste compartiment niet belemmerd wordt!.
Water moet i.v.m. het feit dat de zouten zwaarder zijn dan water en naar de bodem zakken van onderen afgevoerd worden. Vandaar dat de stroming van boven naar beneden is. De waterdoorstroomsnelheid is berekent op minimaal 2,5 l/m. De instroompijp is voorzien van 2 rijen gaatjes, die precies tussen de schotjes vallen, waardoor het water er enigszins onder druk wordt ingespoten. De richting van de waterstraaltjes is instelbaar.
De schotten zijn niet geplakt en zijn ook niet waterdicht m.a.w. het rek met de schotten staat op de bodem van de tank en wordt door de waterinstroompijp en zijn eigen gewicht op zijn plaats gehouden. Het water kan langs, over en onder de prints doorstromen. Door de geringe druk zal het water richting syphon geduwd worden voor afvoer ervan.
Als laatste nog dit; het basis principe hiervan is niet nieuw en heb ik daarvan afgeleid en in een ietwat kleinere versie omgebouwd. Waarom het wiel opnieuw uitvinden, nietwaar. Als we een bestaand apparaat gezamenlijk kunnen inkopen voor een scherpe prijs dan moeten we die weg ook niet uit het oog verliezen. (Fred; heb jij daar ingangen of zou je dat eens willen onderzoeken.)
Als er meer vragen of waardevolle aanvullingen zijn dan verneem ik dat graag...