Quote Originally Posted by hka
Water moet i.v.m. het feit dat de zouten zwaarder zijn dan water en naar de bodem zakken van onderen afgevoerd worden. Vandaar dat de stroming van boven naar beneden is.
Zout water is inderdaad zwaarder dan zoet water, maar ik heb hele grote twijfels of dit gezien de noodzakelijke turbelentie in zo'n spoelapperaat klopt. Mijn thee is onderin ook niet zoeter dan bovenin, zelfs als ik hem een dag of week laat staan, tenminste als ik eerst voldoende geroerd heb om alle suiker te laten oplossen. Het gaat er om dat er een regelmatige toevoer van schoon water is over het hele papieroppervlakte en dat het vuile water netjes afgevoerd wordt en zich niet te zeer mengt met het schone water. Of het van boven naar onder is of juist de andere kant op maakt geen verschil.
Ik heb wel eens zitten denken aan het bouwen van een soort cascadesysteem: water loopt boven in het eerst vak, onder het eerste tussenschot door, vervolgens over het tweede schot, onder het derde, over het vierde (net zo groot te maken als je zelf wilt) en wordt na het laatste oneven schot via een slang aan de bovenkant afgevoerd. Je moet nog wel een truuk bedenken om het ding makkelijk leeg te maken. Als je het eerste vel papier vervolgens in het eerste compartiment schuift en het volgende in het tweede, moet dit goed gaan. Moet technisch niet zo'n probleem zijn te maken, maar ik heb me toch maar een nova printwasher aangeschaft. Kostbaar was hij wel, maar ik zou hem nooit meer kwijt willen.

Huub