Quote Originally Posted by Merlin
Stel: wij hebben een fotozaak, De Zaak.
Stel: wij van De Zaak weten een heleboel en hebben veel contacten.
Wij van De Zaak gaan het op Apug een heleboel fantastisch nuttige informatie geven van De Zaak, waar iedereen op Apug blij mee is. Zonder enige twijfel.

En wij van De Zaak doen er steeds opmerkingen bij als "op onze website", "bij ons op voorraad", "officiŽel importeur", "de nieuwe maandactie", "in ons programma/assortiment", "wij kunnen leveren/wij bieden aan" en wij van De Zaak. Wij van De Zaak promoten onze De Zaak artikelen, zoveel wij van De Zaak dat kunnen. De Zaak artikelen!

[size=3]Vind jij dat dit kan?[/size]
Neen, in onze Vlaamse mentaliteit kan dat absoluut niet. Je doodt er alleen maar je verkoop door. Dat blijkt trouwens uit je irritatie.
Als het "mijn zaak" zou zijn zou ik Apug en "mijn zaak" strikt gescheiden houden. In het belang van "mijn zaak". Maw: opdringerigheid doodt de verkoop.

Ook de "gieren_mentaliteit" van "Agfa is dood en nu kopen we nog gauw alle Rodinal die er in voorraad is" toont, op zijn minst gezegd, lancunes in de commerciŽle feeling.

Het enige middel daartegen is: Wat geen aandacht krijgt bestaat niet...

Nochtans kan je wel wat goed werk leveren:
bvb
1) Het (belangeloos, nou ja) organiseren van een gratis (of aan fel verminderde prijs) workshop splitgrade printen bvb met een top bariet printer (Andreas Weidner of andere meester printers).
2) Het creŽren van een voorbeelden boek: papier-ontwikkelaar en deze gratis verspreiden.

3) Het 'als reference' promoten van een meester fotograaf die met een combinatie film-ontwikkelaar-papier- papierontwikkelaar werkt en er daarrond een tentoonstelling van zijn werk organiseren

enz, enz.

Er zij dus genoeg middelen om naam/pub te maken van je zaak onder de doka werkers zonder deze te irriteren.

Ik ben al het stadium voorbij dat ik er me aan erger.

Ben vandaag Focilux binnengestapt en heb er alles gevonden wat ik nodig had: van Ilford Ortho plus tot Delta 3200 tot 1K 50/60 Ilford barietpapier.
En zo heb je een winkel in Brussel: Foto Guy, er eentje in Luik en eentje in Antwerpen, Grobet waar je alle dokabenodigheden vindt.