Dag iedereen,

Ik ben Kristof, 27 jaar jong, woon in Gent, België, en sinds 3 maanden bezig met analoge fotografie. Enkele jaren terug is mijn interesse voor fotografie begonnen. ik werd gefascineerd door "mooie" foto's en had zelf ook zin om foto's te maken, zonder specifieke reden.

Een jaartje terug een digitale camera gekocht (geen reflex, maar een zogenaamde "prosumer", Panasonic FZ20). Mijn interesse groeide nog, en dan beginnen zoeken naar fotografie opleidingen in het Gentse. Sinds september volg ik fotografie avondonderwijs bij het KISP.

De opleiding is volledig gebaseerd op analoge zwart/wit fotografie. In het eerste jaar leer je de camera kennen, film ontwikkelen, afdrukken op RC papier, maar ook theorie over compositie, licht etc etc. Het 2de jaar leer je afdrukken op bariet.

Al van in het begin ben ik enorm gemotiveerd en heb al heel wat bijgeleerd en zeer blij dat ik aan de opleiding begonnen ben.

Het ontwikkelen van de films, het afdrukken in de donkere kamer etc bevalt me ook en ik vind er rust in. Het is eens iets anders dan achter de pc zitten!

Ben nu bezig mijn donkere kamer thuis in te richten. Hoop tegen eind deze week mijn eerste afdrukken te maken.

Omdat iedereen wel houdt van materiaallijstjes , ik gebruik een 2de hands Nikon F80 met Nikon 24-85mm 3.5-4.5 AF-S objectief (zeer tevreden over). Mijn vergroter is een Durst M600. Gebruik voorlopig uitsluitend Tmax 400 filmpjes en Ilford Multigrade RC papier.

Ik hou oa van het werk van volgende fotografen (bekend en onbekend):

-André Kertész
-Stefan Rohner (http://www.pbase.com/magus)
-Paul Teixeira (http://www.pbase.com/paul_teixeira)
-Stephan Vanfleteren (http://www.stephanvanfleteren.com/)
-Carl De Keyser (http://www.carldekeyzer.com/)
-...

Ik heb een webgallerij, maar voorlopig staan er enkel vakantie fotootjes gemaakt met digitale camera. Binnenkort hopelijk aangevuld met analoog z/w werk : www.pbase.com/kristof_a

Groeten, en veel fotografisch plezier en succes gewenst aan iedereen!
Kristof