Tof, al die leuke reacties!

Er zijn wat vragen over de opleiding, wat meer informatie:

Ik ben erg tevreden over de opleiding. We zijn als ik me niet vergis met een zestigtal studenten, maar praktijkles wordt gegeven in groepjes van ongeveer 8. Er is voor elk groepje 1x praktijkles in de week s'avonds (bij mij maandag, ben dus net terug). De theorieles is zaterdag voormiddag van 9u-12u30 om de 2 weken (1 week wel, 1 week niet) met iedereen samen in een auditorium.

De praktijkles loopt van 18u30-22u. De eerste lessen wordt de camera besproken en negatiefontwikkeling uitgelegd, maar nadien is het de bedoeling dat er foto's afgedrukt worden in de doka. Iedereen heeft zijn eigen vergroter ter beschikking. De leraar is er natuurlijk ter ondersteuning en helpt foto's te beoordelen en geeft uitleg hoe ze te verbeteren (contrast, doordrukken, tegenhouden,...).

De theorieles bespreekt de camera, objectief (soorten,...), compositie, soorten fotopapier, licht, etc... Elke theorieles wordt afgesloten met reportage over een fotograaf.

We krijgen zo een 7-8 tal opdrachten voor het ganse jaar. Telkens moeten we ongeveer 5 foto's afleveren. Behalve de laatste opdracht voor welke we 1 foto moeten kiezen uit filmpje van 36 rond hetzelfde onderwerp. Je moet dan de keuze kunnen verdedigen etc.

De leraar van zowel theorie als praktijk in het eerste jaar is Krist Demasure. Erg sympathieke en goeie leraar vind ik. Je merkt ook dat fotografie een passie is voor hem. Indien je praktijk in Deinze volgt, dan is de praktijkleraar iemand anders, wie weet ik eigenlijk niet.

Als je al ervaring hebt met negatief/positief ontwikkeling zal het misschien wat traag gaan in het begin, maar de bespreking van foto's en tips zijn misschien altijd interessant. Natuurlijk te zien hoeveel ervaring je al hebt. Voor mij is het super! Ik maak ook duidelijk vorderingen.

De andere opleidingen in het Gentse zijn Sint Lucas en de Academie. De hoofdreden waarom ik niet voor deze gekozen heb is dat je veel meer les hebt, bijna niet te combineren met voltijds job. Ik heb geen spijt van mijn keuze.