Hallo, iedereen vond het tijd om me even voor te stellen. Ook op het platteland staat de vooruitgang niet stil, en bestaat er nu eindelijk de mogelijkheid om via de kabel te interneten.
En is er voor mij een wereld opengegaan. Heb me bij APUG.ORG laten registreren door de gemoedelijke stemming, en de aanwezige kennis.
Heb maar voor de fictieve naam Schotc gekozen, zag in 1965 voor het eerst in Fryslan het daglicht.

6 jaar geleden bewust voor de analoge fotografie gekozen, en wel voor zwart wit, in die tijd ook aan een eigen doka begonnen, niet kunnen vermoeden dat een doka eigenlijk nooit af is. Maar na 6 jaar kan ik zeggen dat ik op dit moment tevreden ben met mijn apparatuur, en me volledig richt op het fotograferen zelf en de afdruk . (is de verleiding soms wel groot om nog iets aan te schaffen, als je ziet wat mensen inruilen weg doen, of te koop zetten wegens overgaan van, hoef ik hier gelukkig niet uit te leggen)

Ben begonnen met een compleet gekregen doka, mijn eerste vergroter was een Pallas Senior met een dubbele condensor haarscherp maar dodelijk in combinatie met stof smerige negatieven of niet met respect behandelde contrast filters. Druk nu af met een kleurenvergroter van Philips bij de meeste wel bekend dacht ik, de PCS130 met een Tri-One PCS150 unit en als back-up heb ik nog een Meopta Axomat met kleurenkop staan. Chemie Amaloco en papier van Ilford, om financiŽle redenen plastic. Gebruik sinds anderhalf jaar hoofdzakelijk film van het merk Efke.

Fotografeer met een Pentax-MZ10 en een Pentax MZ-6, ooit begonnen met een Pentax ME-Super. De ME-super is eigenlijk tot de draad toe versleten, maar kan moeilijk afstand doen van deze camera.

Toch een paar concessie gedaan wat digitaal betreft, op gegeven moment een digitale lichtmeter en een filmscanner aangeschaft .Filmscanner is puur voor archivering en een beetje ter vervanging van contactafdrukken. Computers en software hebben niet veel geheimen voor me. Maar ik sta nog liever een middag in de doka voor 1 of 2 afdrukken dan dat ik een uur met de computer bezig ben .

Vorige week voor het eerst met mijn voor 2 euro aangeschafte Zeis Ikon Nettar een 120 Ilford rolletje volgeschoten, en was aangenaam verrast door de kwaliteit van de negatieven en afdrukken, wat je met een lichtmeter en gezond verstand kunt bereiken. Ben bang dat er nu gespaard zal gaan worden voor de aanschaf van een camera in het middenformaat.(je kunt tegenwoordig apparatuur aanschaffen, al is het niet nieuw, waar je vroeger als amateur alleen maar van kon dromen)

Vind het moeilijk om mijn manier van fotograferen te omschrijven, voor mij is een foto geslaagd als deze een verhaal verteld, al is het symbolisch. Verder veel architectuur met herhalende lijnen, of grote contrasten. Ben ook steeds meer onderweg met mijn statiefje en camera om landshappen te fotograferen. De uitdaging voor mij is om een afdruk te maken die er uit ziet, zo als ik hem in mijn hoofd had. Heb respect voor mensen die dit wel kunnen. Fotobladen de deur uitgedaan, lees ze wel in de bibliotheek.

Verder ben ik het type die wat meer op de achtergrond meeleest en zijn eigen gang gaat, mocht ik een vraag hebben of wellicht het idee hebben iets te kunnen bijdragen in een discussie of probleem zal ik dit niet nalaten.(deze manier van communiceren is nieuw voor me, dus geef me de tijd om hier wat in te groeien)


Bij deze dan, voor mijn doen al een heel verhaal.
Gr Schotc.