[QUOTE=kad]Kan ik mijn afdrukken die ik gisteren gemaakt heb nu nog bij spoelen? Bijvoorbeeld 5-10 minuten spoelen en dan terug laten drogen? /QUOTE]

Het kan in ieder geval geen kwaad. Ik durf echter geen uitspraak te doen of je op de lange termijn niet toch vlekken krijgt. Bewaar de negatieven goed en je kunt altijd opnieuw afdrukken.
Wat ik er nog aan toe wilde voegen is dat 2 minuten bij 20 c inderdaad (net) gaat. Je mag dan maar een foto tegelijkertijd spoelen. Spoel je er meer, dan moet je ze regelmatig van volgorde wisselen en vooral ook langer spoelen. En af toe je bad leegkiepen en opnieuw met schoon water beginnen, kan ook beslist geen kwaad. Goed spoelen is essentieel voor de bewaarbaarheid van je foto's.
Amaloco maakt een spoeltest, waarmee je kunt checken of er nog fixeerresten achtergebleven zijn. Je laat wat water van de gespoelde, maar nog natte foto in een reageerbuisje lopen, voegt het indicatormiddel toe en vergelijkt de verkleuring met de verkleuring die de indicator in een reageerbuisje schoon kraanwater geeft. Zie je verschillen in verkleuring, dan zit je fout. Je hoeft die test niet bij elke foto te doen, maar je kunt je proces er goed mee controleren.

Huub