Quote Originally Posted by Jed Freudenthal
High definition ontwikkelaars geven de high spatial frequencies goed weer en verhogen de herkenbaarheid. Hetzelfde zie je in het verschil tussen gewone TV en high definition TV. Deze wat abstracte beschrijving zegt misschien niet veel. Je moet maar eens bekijken wat het resultaat is.
Mijn high definition ontwikkelaars zijn op pyrogallol en pyrocatecheine gebaseerd. Maar een high definition ontwikkelaar is daar niet noodzakelijkerwijs op gebaseerd. Zeker voor LF zijn de high definition ontwikkelaars de meest gewaardeerde ontwikkelaars. ( de fijn korrelontwikkelaars zijn in het algemeen uitgesproken low defition ontwikkelaarsce en geven snel 'grauwe' resultaten.
Het beste is: eerst de resultaten bekijken en dan ga je verder. Ik kan mij voorstellen dat je een bijeenkomst of workshop hebt met als thema negatiefontwikkelen voor grootformaat en middenformaat. Dan zou ik, mede op basis van jullie reacties, een samenvatting kunnen schrijven, die we publiceren op de APUG website. Op die manier hebben meer mensen profijt van de ervaringen ( en de receptuur).

Jed
Jullie zullen wel denken: als high definition zo interessant is, waarom wordt het niet meer ingezet? Het antwoord: In 1926 is de kleinbeeldfilm tevoorschijn gekomen. Deze maakte ontwikkelaars uit de D 76 familie noodzakelijk ( ivm de korrel). De suprematie van kleinbeeld en D 76 heeft de aandacht afgeleid bij LF. Je hebt bij LF in het geheel geen D 76 nodig. Trouwens in de USA en Engeland is men zich de voordelen van high definition bewust, hetgeen ook in de literatuur tot uitdrukking komt. Het is ook een beetje Nederlandse onbekendheid.

Jed