Quote Originally Posted by Daan72
Hallo Allemaal,

Ik zag laatst op www.largeformatphotography.info/camera-bag/ de inhoud van iemands rugzak. Ik zou graag willen weten wat jullie mee meenemen op pad.

Welke brandpunten gebruiken jullie veel en waarvoor?
Wat is het kortste brandpunt dat jullie kunnen gebruiken op jullie camera (4x5")?
Wie weet wat er mogenlijk is met korte brandpunten met een linhof technika?
Is een 75mm tegebruiken of kan het nog korter? en met welke type technica iii , iv, v?

groeten
DaniŽl
Wat er zoal in de rugzak zit zal in veel gevallen overeenkomen met datgene wat jij gezien hebt op de website. Als ik voor mezelf spreek is het volgende aanwezig in mijn zak; Linhof Technika V - Lenzen 75mm en 210mm - 8 ŗ 10 filmhouders - spotmeter - insteldoek - div. filters - meetlatje - wisselzak - filmmateriaal FP4+ en HP5+ - opnamebriefjes - zone-rekenschijf - zone-liniaal- grijskaart - flitser - verlengkabel flitser - draadontspannners - zwitsersmes -instelloep - en verder nog wat klein grut. Een hele verzameling zolangzamerhand. Dit bouw je op in de tijd en gedurende een uitstapje merk je pas wat je "niet" bij je hebt. Los heb ik natuurlijk ook nog altijd het statief, dat voor 4x5" ontontbeerlijk is.
De 75mm is goed te gebruiken echter heeft niet zulke grote verstelmogelijkheden als andere brandpunten maar daar tegenover staat dat het een mooi groothoekbeeld geeft.
75mm en zowel de 210mm gebruik ik voor landschap en architectuur.