Na lang wikken en wegen toch maar gekocht
Het is een Bronica ETRS geworden, had het toestel al drie keer bekeken dus het moest er maar eens van komen. Durfde het niet aan om een toestel via het Internet te kopen.
Heb het toestel bij MGM in Leeuwarden gekocht, camera was iets duurder dan wat er gemiddeld op marktplaats voor word geboden, maar heb nu wel bepaalde garanties mocht er wat mis zijn met het toestel.(heb vernomen dat reparaties behoorlijk in de papieren kunnen lopen)
Middenformaat is voor mij nog redelijk nieuw, wel wat ervaring met het 6x6 formaat

Nog wat technische gegevens van de camera.
Speed Grip E,
AE 11 Finder E,
ETRS 120 cassette.
1:2.8 F= 75mm lens

Wel al een vraag over het ontwikkelen van het negatief(zwart-wit), dit zal een basis ontwikkeling worden waaruit ik verder kan gaan werken.
In hoeverre gaat de vergelijking op Dat als je
De mengverhouding ontwikkelaar water veranderd, ga uit van mijn eigen standaard ontwikkeling, en wil hier meer water aan toevoegen, film type is het zelfde als mijn 35mm film verschil is dus alleen de 120 rol, gebruik altijd 20mil AM74 + 300mil water voor mijn 35mm film

Kun je dan het aantal % meer aan water domweg doorrekenen in je ontwikkeltijd, dus ook zoveel % langer ontwikkelen.
Het kiepen van mijn ontwikkeltankje is geautomatiseerd en wil dit in het zelfde ritme doorvoeren.

Ben me er van bewust dat om tot een goed resultaat te komen wat negatief en afdruk betreft, ik eigenlijk opnieuw begin met fotograferen, ontwikkelen en afdrukken.
Zit verder nog vol vragen maar het lijkt mij het beste om eerst maar gewoon te beginnen met het fotograferen, en aan de hand daarvan maar zien welke vragen overblijven.