Quote Originally Posted by janké
Dus ik verkoop mijn linhofs etc en koop een Leica M7; punt uit. Gewoon terug op kleinbeeld en met Tri-X afgedrukt op bariet zal ik eruit springen; Want het eindproduct telt, niet het toestel.
De gemiddelde APUGer kan je zeker 1 op de paar postings betrappen op een hardware-fetisjisme. En mijn formaat is groter dan de jouwe. Ik denk dat dit vergelijkbaar is met het megapixel-gelul van de gemiddelde digitale fotograaf. De mijne is groter dan de jouwe is onderhand één van de fundamenten van onze economie.

Waar het uiteindelijk om draait is het maken van een beeld. Daar is natuurlijk wel techniek voor nodig, als randvoorwaarde zelfs. Zonder creativiteit maak je echter levenloze platen. Als jij kleinbeeld voldoende kwaliteit vindt hebben voor jouw beelden, ben je lichter, goedkoper en makkelijker uit. Ik wens je daarmee alle plezier en succes toe!

Mijn wens voor komend jaar/jaren is dat we voldoende bariet en chemie overhouden om fatsoenlijk door te kunnen gaan. Persoonlijk wil ik graag op de lomografie tour, met alternatieve afdrukprocessen en lith-printing. Dit wil ik als tegenhanger van werken met de technische camera, meer met het hart (en toeval) dan met het hoofd (en berekenend). (Ik voel me steeds meer gespleten persoonlijkheid.)