... alle doemverhalen over stopzetting van productie en de ondergang van film ...

Zolang er film gekocht wordt, zal er geproduceerd worden, ook al wordt de keuze ooit beperkt tot een klein assortiment merken en types.

Het begint me trouwens meer dan een beetje te storen dat ik op de verschillende fora die ik bezoek (APUG, LFinfo...) een overdaad aan threads in de strot geramd krijg met daarin de grootste doemdenkerij over de toekomst van film. Op LFinfo was het deze week goed prijs!
Gelukkig bestaat er op APUG een negeer-functie :-) maar op LFinfo niet :-(

Ik liet me vandaag verleiden een antwoord te posten op deze thread op LFinfo

Steve wrote:
But when it comes to large format...for me, it's really more about the journey than the destination. I spend 40+ hours a week staring at a computer (...) . Large format photography is my escape from computers and technology.
That's exactly my reason for having a wet darkroom. Very good point taken, Steve, and I'm sure there are a lot more like us. I just like to have a hobby that totally (well...) separates me from ICT and being a craftsman in my own very way.

The discussion on film/digital being superior to one and another is totally useless in the way I think about it.


G
Je mag me dan gerust verwijten dat ik met oogkleppen rondloop en blind blijf voor wat er in de wereld rond me gebeurt.

Het is niet mijn bedoeling om hier een boompje op te zetten over ondergang, dood en de opmars van digitaal. Helemaal niet!

Waar ik het wel wil over hebben, is de mentaliteit van sommigen die er blijkbaar een sport van maken om het voortbestaan van onze hobby (DOKA werk) of, voor sommigen hier, beroep in twijfel te trekken.

En jullie? En jullie, zijn jullie het ook beu?

G