Sorry, 'k zal ff mee off limits gaan.

Geen idee.

De enige negatiefscanners waar ik ervaring mee heb, zijn een Epson 550RX (of iets in die trant) en de AGFA Duoscan T2500.

De twee zijn langs geen kanten te vergelijken.
De Epson is een all-in-one print-scan-copy toestel waarmee je KB kan inscannen en is qua prijs/kwaliteit een aanrader, ook al ben ik geen voorstander van toestellen die deze drie functionaliteiten combineren. Als er 1 element in panne valt, is het gevaar groot dat je een volledig nieuw toestel mag kopen.

De AGFA scanner hier op het werk kan tot 8x10" negatieven inscannen. Ik heb er niet zoveel ervaring mee maar ik krijg het maar niet voor mekaar om een deftige scan te maken zonder [ piep ] scanlijnen!!!

Ik zou gaan voor een low-budget negatiefscanner die je zonder pijn in het hart en financiŽle kater, iedere paar jaar kan vervangen, zolang het over KB gaat.

En daarbij, waarom zou je eigenlijk negatieven inscannen? Koop eens een contactprinter (ik weet dat je je scanner daarvoor gebruikt).
Een contactprint geeft je betere informatie voor het maken van een uitvergrote print. Vraag maar aan Marc, die weet er wel meer van.

G