Quote Originally Posted by Annemarieke
Beterschap, Jeroen.
Dank u! Vandaag gaat het al een stuk beter gelukkig. Inmiddels heb ik het boek van Tim Rudman 1x gelezen... ik moet zeggen dat ik het wel erg jammer vind dat "Sterling Premium F Lith" niet meer te krijgen is, want dat lijkt erg op het "corbijn-resultaat" dat ik beoog. Bij deze dan ook een oproep aan ervaren lith printers om me te helpen aan een (bariet) papier dat het dichts bij de "brown" resultaten komt van http://www.corbijn.co.uk/ . Ik heb het idee dat Fomatone MG Classic 131 een optie is... tell me if I'm wrong!

Wat betreft het verschil tussen lithen en tonen... behalve dan dat het chemisch andere processen zijn... wat ik ervan begrepen heb is het ontwikkelde beeld zodanig anders dat je hele cremige lichte toonwaarden kan krijgen i.c.m. met koude zwarttonen die bij een "normale" ontwikkelaar niet mogelijk zijn. Mmm... best moeilijk onder woorden te brengen, inmiddels ben ik blij dat ik het verschil zie... ik heb er een tijdje over gedaan voordat ik door had hoe Corbijn bij z'n resultaten kwam! Ik maar denken dat het iets met de korrel van z'n film was...
Zoals je ziet ben ik geen chemicus, maar als je geinteresseerd bent in Lith printen dan kan ik je het boek van Tim Rudman aanraden.

Gegroet,
Jeroen