Quote Originally Posted by SoulSurround
L.S.,

Naar aanleiding van een probleem dat ik had met een via e-bay aangeschaft objectief (voor m'n Rolleiflex SL66), ben ik me toch aan het orrienteren op een "nieuw systeem". Maar 't lijkt erop dat er eigenlijk nog maar weinig eigentijdse alternatieven zijn die nog "ondersteunt" worden (met reparaties en nieuwe objectieven en dergelijke).

Wat zijn de alternatieven voor een nieuwe ANALOGE middenformaat-camera met de volgende eisen:
1) Zal worden gebruikt voor portret/mode-fotografie; zowel in de studio als op locatie.
2) Liefst met zo min mogelijk batterijen (Rolleiflex 6008 lijkt me vervelend omdat je dan altijd moet zorgen dat je accu vol is... en die zal ook wel steeds minder goed werken, de accu)
3) Zeiss objectieven

Ik kwam altijd uit op een Hasselblad 501CM, maar volgens mij wordt die dus niet meer "ondersteunt" door hasselblad. Weet iemand hoe dit precies zit en wat eventuele alternatieven zijn?

Alvast bedankt,
Jeroen
Met de Rollei 6008 kun je op een acculading wel heel veel fotos nemen. En als je dan een reserveaccu hebt, dan kan je al helemaal niets gebeuren. De oplaadbare batterijen voor de accu kun je via ebay voor een appel en een ei kopen, zo heb ik kunnen vaststellen. Het balanceren van natuurlijk en flits licht is met een centrale sluiter wat overzichtelijker dan met een gordijnsluiter. Maar het is met de gordijnsluiter ook goed mogelijk.

Jed