Quote Originally Posted by SoulSurround
Dat snap ik, maar het nadeel van (oplaadbare) accus is toch vaak dat ze leeglopen als de camera even "stil" staat. Ik ben geen pro die 'm elke dag intensief gebruikt. Hij kan best wel eens 5 dagen in de kast staan.

Ik ben benieuwd! Mijn gordijnsluiter synchroniseert namelijk maar tot 1/30 seconde. Ik vind dit aan de krappe kant bij portretten, zeker bij kinderen. Het is zo-ie-zo voor opnamen "uit de hand" onpraktisch... tenzij het filtslicht 100% is... maar dan heb je het niet meer over "balanceren van daglicht met flitslicht".
De accu van de Rollei 6008 zal niet uit zichzelf leeglopen. Zelfs als je de electronica niet uitschakeld doet hij dat zelf wel. Als je niet frequent fotografeert, moet je er wel aan denken de accu iedere twee maanden te laden, of je hem nu gebruikt of niet. Als je de accu langere tijd geen aandacht geeft, gaat hij vanzelf kapot. Het laden moet je dus in je agenda noteren, en dan gaan de accus jaren mee.

In de regel flits je in als er niet veel licht is, dwz bij sluitertijden van 1/30 sec of langer. Het balaceren kun je doen door de hoeveelheid flitslicht te regelen. De balans stel je in door een geschikte cumulatieve lichtmeter te gebruiken.

Jed