Quote Originally Posted by hka
Jaap,
Je denkt dat het saai is maar onze wereld staat bol van de ouderwetse nieuwigheden. Vooral op het gebied van onze ontwikkelingen heeft zich, in mijn wereldje, iets bijzonders afgespeeld enwel;
mijn eerste negatieven ontwikkeld in de High Definition Ontwikkelaar welke is ontworpen door Jed. Aan de hand van de meester heb ik een zeer leerzame middag gehad om allereerst de, met alle respect, "sapjes" te brouwen en vervolgens de opnamen hierin te verwerken. Fascinerend wat een detail rijkdom. Je kunt begrijpen dat ik 's avonds thuis gekomen het negatief nog wel even in een positief wilde omzetten. En zo geschiedde. Ik ga die techniek verder aanwenden voor mijn landschappen. Met dank aan Jed. Inmiddels ben ik bezig de chemie en een weegschaaltje te kopen en dan snel aan de slag ermee. Tijdens de komende Kroegmeeting zal ik de opname meenemen alsmede de negatieven. Komt dat zien zou ik zeggen. Hier gaat een nieuwe wereld voor je open.

Na de bijeenkomst in Houten is Gilbert bij mij geweest. Hij zei: hoe dragen we al die oude en nieuwe kennis over? In ieder geval is Harry bij mij in de donkere kamer geweest en is enthousiast. Ofschoon ik geen kleine donkere kamer heb, passen er toch niet veel mensen tegelijk in. Een mooi onderwerp voor de volgende kroegmeeting is: hoe draag je de kennis over. Je kunt veel op schrift overdragen, maar zeker niet alles. In Amerika, zo weet ik, komen de APUGGERS elkaar ook vaak in levende lijve tegen.

Jed