Quote Originally Posted by Jed Freudenthal
Daar valt mij nog een ander klassiek voorbeeld in: 'Methods and materials of painting of the great schools and masters' door C.L. Eastlake, een duizend paginas tellend overzicht.
In 't NRC stond laatst ook een stukje waarin de schrijver betoogde dat de hedendaagse kunstenaars technisch gezien in vergelijking met vroeger erg onder de maat presteren omdat iedere kunstenaar weer opnieuw voor zichzelf het wiel uitvindt. In plaats van de "snellere" weg van het leren van een meester.
Daar lijkt me zeker een kern van waarheid in zitten.

Wat ik hier probeerde aan te stippen is dat er wel veel kennis is op APUG. Maar dat ik het idee heb dat de meesten hun testjes wel opgeven bij 2 rolletjes in een bepaalde nieuwe ontwikkelaar... ik zie er weinig die bijvoorbeeld een jaar lang objectief een film-ontwikkelaar combinatie tweaken en dan wellicht pas verder gaan naar de volgende "stap". Althans ik zie weinig sublieme resultaten in de galleries die daarop wijzen (inmiddels ben ik door alle personal galleries heen gelopen).

Anyway, I am no saint. Ik ben blij dat ik de lith prints van Annemarieke gezien heb, want ik heb in ieder geval "geleerd" dat Ilford FB WT helemaal zo slecht nog niet is (wat je veel hoort) om te lithen.

Bedankt Annemarieke!