Dag allemaal,

Sinds 2 dagen mag ik mij voorzichtig rekenen tot de "groot formaat fotografen". Erg voorzichtig weliswaar, want ik heb alleen nog maar een camera. Ik ben nog op zoek naar film.

Ik heb dit weekend een Cambo SC 4x5 gekocht met Schneider APO Symmar 150mm. Er zat een 6x9 achterwand bij. Los heb ik nog een Polaroid 545 achterwand op de kop getikt. Een TC is een oude droom. Destijds (25 jaar geleden) onbetaalbaar, maar nu heel goed te doen. Ik heb recent mijn oude fotografie hobby weer opgepakt en het lijkt me heerlijk met een TC te "spelen". Nog niet echte plannen, we zien wel waar het schip strandt.

Waarschijnlijk is het vloeken in de kerk hier, maar ik had zelf gedacht een half analoog / half digitaal pad te gaan volgen. Ik heb in het verleden veel doka-werk gedaan, maar daar ligt mijn hart niet. Mijn plan is om op groot formaat analoog te werken, de negatieven te scannen en vervolgens digitaal verder te gaan. Ik ben inmiddels verknocht geraakt aan Photoshop. Inmiddels heb ik het een en ander aan digitaal zwart/wit gedaan. De beheersing van belichting, contrast en doordrukken/tegenhouden die ik met PS bereik, heb ik nooit analoog kunnen halen (hoewel ik zeker weet dat anderen dat wel kunnen). Van de Cambo verwacht ik enerzijds de verstelmogelijkheden en anderzijds ook een veel hogere kwaliteit dan je direct digitaal (8 megapixel) kunt halen.

Ik heb het plan om Polaroid 55 film te gebruiken voor de echte studies (meteen feedback) en 120 film voor het "massa"-werk, zoals bijvoorbeeld portretten. Eerder in deze thread zag ik dat Camex Eindhoven nog 4x5 film zou moeten leveren. Dat zou goed uitkomen, want ik woon in Eindhoven. Vandaag zijn ze echter nog gesloten. Ik zal morgen nog eens bellen.

Tot ziens