Quote Originally Posted by Paul Jenner
Ik heb zojuist een SL66 met "de" drie lenzen aangeschaft. De camera moet voor een sevice beurt naar Paepke. De tijden kloppen niet en de Scheimpflug verstelling naar beneden is geblokkeerd. Verder kan op die leeftijd een algehele CLA geen kwaad lijkt me.
Gefeliciteerd met je aankoop! Ik heb mijn toestel weer net terug van Paepke... prima reparatie, wel te merken in de portemonnaie.
Ik hoop voor je dat ie niet de rolleisatz hoeft te vernieuwen voor je tijden (dat heeft me destijds veel geld gekost).

Quote Originally Posted by Paul Jenner
- Als ik aan het diafragma van de -op de camera gemonteerde- 80 Planar draai, gaan de lamellen direct dicht. Zonder dat ik de dof-preview heb ingeschakeld;
Op de achterkant van het objectief zit een palletje dat de diafragma lamellen openhoud op de camera... druk er maar eens met je vinger tegenaan. Als de lamellen dichtzitten zal dat palletje moeten worden bijgesteld.

Quote Originally Posted by Paul Jenner
De 150 mm lost het diafragma niet helemaal wanneer ik f/4 instel. Hij blijf ergens hangen op f/4.5 ofzo.
Als het objectief goed is dan zou je het diafragma iets moeten zien opensperren als je het objectief van 5.6 richting 4 draait. Paepke gaf aan dat de rust-stand van het objectief aan de camera altijd 1/3 stop dicht is.

Mijn planar is overigens afgelopen keer ook door Herr Paepke schoongemaakt... zal inderdaad in de buurt van de 60 euro zitten.