Intussen heeft mijn buurman eens naar mijn camera gekeken. Hij heeft zijn hele leven videocamera's in en uit elkaar gevezen. Het is hem gelukt om de camera weer aan de praat te krijgen. (Hij was versteld van de superfijne mechaniek van mijn sl66 !)

Uiteindelijk draaide hij dus weer soepel. Mijn buurman had het euvel gevonden: het had iets te maken met het pinnetje dat van de back in het camerahuis gaat. Op één of andere manier was daar een wieltje - dat verbonden was met het transportsysteem voor de film - verkeerd komen te zitten.

We hebben mijn sl66 samen enkele keren afgedrukt, en alles liep dus vlotjes, tot ik de volgende dag nog eens een testrolletje wilde schieten. Toen blokkeerde hij weer. Ik weet dus nu dat de camera te maken is, maar weet niet hoe lang de reparatie standhoudt.

Ik zal binnenkort (heb nu examens) eens naar klinkhamer bellen. Misshcien is hij al eerder een 'opspanprobleem' tegengekomen.

Ik twijfel echter of ik mijn camera in zijn handen geef. Eerdere berichten spreken zowel positief als negatief over hem.

Ach ja, mischien rij ik wel naar dusseldorf, mijn sl66e is het sowieso waard.