Quote Originally Posted by Daan72
Hallo Gilbert,

Hoe plakken jullie bariet op karton of andere drager? Ik heb een video gezien van iemand van het engelse apug forum die bariet opplakt met kodak dry mount tissue met een gewone strijkbout. Doen jullie dit ook zo. Een hitte pers is me nu effen veel te duur.

Waar kan je in nederland deze tissue kopen? Ik zie ze op internet alleen in amerika tekoop. Maar de verzend kosten zijn erg hoog. Ik heb ook dit als draad gestart op apug, dus als je daar reageerd vind ik ook prima, dan heeft iedereen er iets aan.
Alvast bedankt.

Groeten,

Daniel
Hoi Daniel,

Persoonlijk plak ik bariet niet op. Alleen voor tentoonstellingsexemplaren doe ik dat. Die worden koud geplakt op een PVC drager, door www.pavonia.nl. Want Jan van der Knokke heeft naast zijn fotowerk ook een inlijsterij. Hij is niet alleen zeer betaalbaar, het zijn ook de allerbest opgeplakte foto's die ik ken.

Hij plakt de afdrukken 100 % glad zonder dat de onderlaag zichtbaar is (een probleem van karton) of krom trekt (probleem van aluminium). Dat komt omdat Jan als voormalig werktuigbouwkundige zelf zijn opplakwals geconstrueerd heeft volgens standaards waarvan industriŽle modellen alleen kunnen dromen. Bovendien is deze methode volledig archiefvast. Sindsdien zie ik geen enkele noodzaak meer om nog te gaan kl.... met opplaktissue.

Groeten,
Gilbert