Paepke heeft een goeie aan ons...

Ik moet zeggen: een wereld van verschil! Ik ben blij dat ik de (dure) gok heb gewaagd. Ik ben helemaal verguld met mijn nieuwe heldere beeld. Het lijkt een beetje op de eerste ervaringen met m'n grootformaat. Als je de eerste keer op het matglas kijkt, waarbij het licht er van af lijkt te spatten, dan ben je helemaal verkocht. (Dan alleen nog maar op de afdruk proberen te reproduceren... ).

En bedankt Jeroen, ondanks je aanwijzingen moest ik toch even puzzelen hoe het moest. Maar toen ging het als een tierelier.
Als je trouwens (ook) enthousiast bent over de Rollei SL66 en zwart-wit fotografie dan kan ik je van harte het boek "Edge of Darkness: The Art, Craft, and Power of the High-Definition Monochrome Photograph" van Barry Thornton aanraden. Ik had 'm op vakantie mee en ik ben heel blij van geworden.
Hij schrijft over motoren, een drukkerij, z'n vader, etc. waar je heel veel van leert en wat erg goed te lezen is. Voor de lierhebbers van de aanstaande workshop van Jed is het helemaal een aanrader, omdat het eigenlijk helemaal over (rand)scherpte gaat (high-definition). Het is wel een risico: als je een slecht of licht statief hebt, ga je na het lezen van het boek een nieuwe kopen, die heel zwaar is. Kopen dit boek!