Hier staan er een aantal http://www.fotoapparatuur.nl/Aangebo...t.asp?soort=38.

En op www.marktplaats.nl wordt vaak aangeboden door mensen die helemaal niet weten wat de apparatuur waard is. Dan kloppen de omschrijvingen niet, of staan de advertenties in de verkeerde rubriek (Zenith camera onder "Professionele apparatuur bijvoorbeeld). Momenteel staat er een mooie Super Technika voor 350 Euro. Maar het objectief is niks, dus die prijs moet lager kunnen. En er staan enkele Cambo's. Cambo's zijn vanwege hun gewicht echt alleen in de studio te gebruiken.

Overigens zijn Schneider G-Claron reproductielenzen een prima goedkope oplossing. Ze niet lichtsterk, maar het zijn echte apo's die in beeldkwaliteit niet onderdoen voor veel duurdere objectieven. En ze schroeven direct in standaard sluiters.

Je moet vandaag onder 500 Euro klaar kunnen zijn. Ik heb vorig jaar nog een Sinar Norma in uitstekende staat met 5 lenzen gekocht voor 250 Euro. Die man wilde er na 6 maanden op marktplaats gewoon vanaf. Kijk dus naar de datum van de advertentie.

Wil je ze eerst in levende lijze kunnen zien, dan staan er op de beurs in http://www.fotografica.nl/foto.htm altijd enkele exemplaren. En in Bievres bij Parijs (1e weekend juni) heb je de keus.

Wil je advies voordat je koopt, dan ben je hier aan het goede adres.