Kijk eens op Ebay.de, toch wel de beste bron voor grootformaat materiaal: Abro (okidoki-abro) heeft er weer 2 staan: een Cambo Master+ zonder biedingen aan 250 Euro en een Cambo SCX zonder biedingen aan 150 Euro.
Ik weet ondertussen uit ervaring dat ze materaal aanbieden met correcte (echter summiere) beschrijving.

Op het vlak van lenzen moet je goed uitkijken naar een aanbieding en toeslaan. Pas op: de eindejaarsperiode komt eraan en dan gaat alles op eBay wat duurder van de hand dan bv. in de stille periodes (september/oktober en net voor de zomervakantie). Let in de beschrijvingen steeds goed op: eventuele krassen, perfect werkende sluiters...
Kijk vooral uit naar:
- Schneider symmar 150/265 (ouder model): een goede lens met correct werkende sluiter, gaat tussen 150 en 200 Euro. Meer is weggegooid geld.
- Schneider symmar S 150mm of 210mm (nieuwere versies met multioating): proper met werkende sluiter gaan ze tussen 200 en 350 Euro.

- Rodenstock lenzen gaan over het algemeen voor een hogere prijs van de hand.
Ik heb voor de zomer een vrijwel perfecte Sinaron S MC 210mm aan Nu Kopen binnengehaald voor 199 Euro. Een paar weken later ging eenzelfde lens bij dezelfde verkoper, maar onder een Bieding, van de hand voor 350 Euro :o !
Hou daarvoor Secondlifecameras in het oog. Ik heb er heel goede ervaringen mee.

Als je filmcassetes koopt, zorg er dan voor dat er duidelijk in de aanbieding staat dat het om 4x5" gaat!

Een POLA 545i gaat tegenwoordig rond de 50 Euro of zelfs veel minder... Toeslaan wanneer je kan!


Groeten,
G