Quote Originally Posted by Schokker View Post
Ik ben nog een redelijke rookie in het zelf afdrukken in de doka maar sinds ik het ondekt heb doe ik eigenlijk niet anders. Telkens vraag ik mij het volgende af:

Stel ik ben Henri Cartier Schokker en ik krijg ee foto opdracht naar bvb italie. Kom terug met 25 ilford fp4 rolletjes.......en dan.

Als ik zie hoe lang ik er over doe om wat foto's af te drukken. Meestal begin ik om 22:00...doka is niet geheel lichdicht, en stop da rond een uur of 12. Heb dan zo'n4 goede foto's.

Ik neem aan dat ze vroeger niet al die foto's op die 25 rolletjes gingen afdrukken. Werd dan de selectie echt gemaakt op basis van de contactafdrukken?? p.s. ik weet dat bresson een afdruk dude in dienst had maar laten we er even van uit gaan dat hij die niet had.
Vroeger was het leven voor een professionele fotograaf nog eens makkelijk. Hij liet een loopjongen de hele zwik naar een laboratorium brengen. En hoe is dat nu? Een amerikaanse fotograaf vertelde mij dat hij uren zit te prutsen achter een computer. Wat een verloren tijd.

Jed