Hi Gilbert en andere lezers,

laatste der mohanikanen? zeker niet!

Werk bij voorkeur op 4x5, ZW en zelf ontwikkelen en afdrukken. Heb twee kennissen die ook gepassioneerd (maar niet exclusief) op 4x5 werken. Verder spreek/mail ik regelmatig met een pro (specialisatie architectuur) en die mailde mij laatst zelfs een vrouw met een 8x10" in Maastricht gezien te hebben. Hij was niet in de gelegenheid haar aan te spreken.

"Hardware" die ik gebruik is een Linhof Technikardan en enkele objectieven. In totaliteit ben ik nu bijna 4 jaar aktief met fotografie bezig, altijd interesse gehad maar nooit eerder de stap gezet, ben nu 41. Vier jaar geleden gelijk met een 6x6 begonnen omdat ik wist dat kleinbeeld technisch gezien niet aan mijn eisen voldeed. Omdat de vergroter (l1200) die ik kocht ook 4x5 aankon ben ik daarover gaan lezen en een jaar later kocht ik een Cambo SC-II met een 150mm lens. Daar heb heb ik een klein jaar mee gewerkt totdat ik het rondsjouwen moe was. Loopbodems waren mij wat te beperkt en na wat verschillende alternatieven bekeken te hebben viel de keus op een Technikardan.

Op het forum van www.fotoapparatuur.nl zul je ook nog enkele mensen aantreffen die een 4x5 (of groter) gebruiken, als ik zo tel zeker 4 a 5 mensen.

Groeten,

Huib Smeets

Ps.
Er ligt een mail van mij in jouw postbus, over een ander onderwerp.