Quote Originally Posted by gary mulder View Post
Jed,

begin jaren 70 woonde ik in de VS en een oom van me werkte bij kodak en de publicatie is me wel bekend, ook de controverse tussen kodak en polaroid. Wat me amuseert is dat er nog mensen zijn die dit nog niet achter zich gelaten hebben. Terwijl pola zo goed al voorbij is en kodak misschien wel, god mag 't verbieden, stopt met productie van analoge fotografie .

En nee, de behoefte om in een klasje te leren fietsen is er niet, al zins lange tijd zet ik mijn eigen tochten uit. De meetings zouden wat mij betreft mogen blijven voor wat 't was de laatste keer. Een uitwisseling van elkaars beelden. Hoe iemand ze maakt, als ik dat al niet zelf kan bedenken, kan prima in dit forum besproken worden. Onze foto's moet je live zien. En geen digitaal aftreksel.
Gary, helaas was er ook een controverse tussen Kodak en Ansel. Dit staat geheel los van de politiek van de directie van Kodak uit die tijd. De directie van Kodak is er echter op terug gekomen. In 1986 werd het barietpapier elite geintroduceerd!! Nadat vele mensen van Kodak de straat op waren gestuurd. We maken ons nu wel eens druk om de digitale fotografie. Maar als ik mij die tijd herinner, dan zitten we nu op fluweel. Bedenk eens hoeveel keus wij nu hebben uit analoog film en papier materiaal, van echt goede kwaliteit.

Jouw opmerking over het overdragen van kennis op welk gebied dan ook, is een keus van ieder persoon. De een kiest voor een dergelijke overdracht. De ander niet. Het is ieders vrije keus.

Als negatiefkwaliteit het onderwerp van een kroegmeeting is, dan zullen alleen die mensen komen om daar van gedachten te wisselen. Zo zal de ene persoon het hebben over (studio)portetopnemen en de ander het over landschap hebben. De benadering zal een wereld van verschil zijn. Het is maar welk onderwerp op de meeting wordt aangesneden.

Jed