Beste Hans,

Indien je de volledige dokaverlichting zonder problemen wilt schakelen via de vergroterklok, kan je dit doen met een extra relais aan de uitgang van die klok.
Dit is zelfs een mogelijlkheid om een eenvoudige vergroterklok dit werkje te laten doen.
Hiervoor moet je een relais hebben die 'maak' en een 'breek' stand heeft en die ONDERBREEKT wanner deze onder SPANNING staat.
Je verbindt de relais parallel met de 230 V. aansluiting voor de vergroter, dit kan zelfs met een gewone dominostekker. Let op, dit is dus voor de voeding van het schakelspoel, niet de voeding van de schakelcontact!. Wanneer het spoel van de elctromagneet van die relais GEEN spanning krijgt staat het schakelcontact dan in de 'maak' stand, sluit hierop de dokaverlichting aan, gevoed via een eigen stekker op het net. Als er dan wel spanning is dan komt die in 'breek' te staan gedurende de tijd die je hebt ingesteld voor de bellichten ofwel tijdes het instellen van de vergroter (cadrage, plaatsen van het negatief of scherpstellen).
In 'maak' geeft de relais spanning door naar de dokaverlichting, via een eigen voeding, dus NIET via de klok.
Dit alles kan gerust op 230V, zo een relais kun je vinden in een elctrohandel voor de (industrie-) bouw, koop een stevig type dat minstens 10 A. en enkelvoudig kan schakelen. Voor de behuizing vind je wel ergens een plastic doosje met een plankje erin om alles te bevestigen (ik gebruikte er eentje van het ijsboerke!).
Dit systeem heeft geen invloed op de werking van de vergroter daar deze eigelijk parallel en dus los staat van de dokaverlichting, en het spoel van de relais verbruikt twee keer niks.
Stukken goedkoper dan die ledverlichting, je kan die 'oude' lampen verder gebruiken en met een beetje fantasie zijn vele variaties mogelijk, het poberen waard!

Good luck,
Philippe