Quote Originally Posted by paulmat
Ha Gilbert,

Heel toevallig heb ik van de week aan de apotheek alhier (ik woon in een zuid-Frans dorpje) gevraagd of ik fotochemicaliën kon bestellen. Antwoord: ligt eraan, kom maar met een lijst en dan gaan we kijken. Jouw bewering dat apothekers niet meer aan particulieren leveren, kan ik dus niet onderschrijven.

Mocht dat niet lukken, dan kun je on-line het een en ander bestellen bij http://www.prophot.fr.

Groet, Paul.
Hoi Paul,

Tja, als ik in Zuid-Frankrijk woonde zou ik misschien ook gemakkelijker aan chemie komen. Maar ik woon in Drenthe. En de apotheken hier weigeren in alle toonaarden om losse chemie aan particulieren te verkopen. In Meppel zit een grote chemische groothandel namens "BOOM". Die hebben werkelijk alles wat je je maar voor kunt stellen. Maar ze verkopen uitsluitend aan bedrijven. En ik ben geen bedrijf. (Hoewel mijn vrouw daar soms anders over denkt.)

Ik ben zojuist enkele weken in Frankrijk (Franche Comté) met vakantie geweest. Natuurlijk heb ik daar gebruik van gemaakt om naar de beurs in Bièvres te gaan, en in Parijs even "boodschappen" te doen. Ik heb 4 kilo Borax kunnen kopen bij een klein Parijs winkeltje met ecologische bouwmaterialen. Borax is namelijk een ecologisch middel tegen houtrot, ongedierte en brandwerend. Maar in Nederland zegt mijn apotheek me zonder blikken of blozen dat borax een gevaarlijk middel is.

Ik heb bij Jipé-Labo (100 meter vanaf Prophot. Prophot is op zaterdag niet open) ook wat chemie kunnen kopen. Sommige verpakkingen zagen er echter uit alsof ze al tien jaar op de plank stonden.

Mijn vraag is vooral: Waar kan ik in Nederland als particulier gemakkelijk en voor een redelijke prijs aan chemie komen?

Gilbert