Quote Originally Posted by argentic
En de apotheken hier weigeren in alle toonaarden om losse chemie aan particulieren te verkopen. In Meppel zit een grote chemische groothandel namens "BOOM". Die hebben werkelijk alles wat je je maar voor kunt stellen. Maar ze verkopen uitsluitend aan bedrijven. En ik ben geen bedrijf.
Dan zou ik op een bevriende fotowinkel afstappen en vragen of je in naam van die winkel een bestelling kunt doen. Probleem is vermoedelijk dan wel dat je dan ook 'industriŽle' hoeveelheden moet aanschaffen. En alleen metol is al een stevig geprijsd goedje. Overigens een grappige naam voor een chemische groothandel, Boom... Klinkt als boem niet? :-)

Maar Gilbert, soms is het leven ook simpel. Als je in Meppel of ruime omstreken geen fotochemie meer kunt krijgen, heb je automatisch een prima smoes om even een weekeindje naar Parijs te gaan. Eerst 10 kilo chemie inslaan (en als je toch bij Prophot bent, neem dan ook eens een pakje Bergger barietpapier mee, werkelijk prachtig), dan de hele dag fotograferen en fotogaleries bezoeken, 's avonds lekker happen en op weg naar het hotel nog even wat platen maken. Tsja, wat wil een mens nog meer? :-)

Groet, Paul.