Hoi iedereen

Ik ben ook al een tijdje op zoek naar alternatieve betaalbare doka verlichting. Ik heb al een tijdje gezocht naar led lamjes maar niemand van de fabrikanten durft een uitspraak te doen over de haalbaarheid ervan. En ik ben nu ook niet zon knutselaar dat ik zelf mijn ledjes kan aan elkaar zetten en berekenen wat een transfo ik moet kopen.
Momenteel werk ik met de rode philips lampen of de groene, werkt voor mij perfect bij VC papier. Maar ik blijf het te donker vinden in mijn doka (ja, ik wil dus meer licht in de doka )
Encapsulite heeft TL buizen voor doka maar alleen de rode buizen worden in belgie ingevoerd en deze kosten 88 euro (ik denk zonder BTW) Iets te veel voor een amateur als mijzelf.
Dus ga ik nu eens zien of ik geen dokalamp kan maken met de LEE-FILTERS rond een lamp te maken, de rode filters geven pas licht door na 600nm en mijn papier is gevoelig tot 550nm dus het zou moeten lukken, liever zou ik werken in amber of geel-groen licht maar dat lijkt volgens de spectrale curves van de filters niet te lukken.
Hoe het afloopt laat ik jullie wel weten.
Of heeft er iemand nog een ander, waarschijnlijk beter idee?