Quote Originally Posted by naaldvoerder
Wat zijn jouw ervaringen, met Sl66 en Klinkhamer?
Groet JJ
Ook ik vind de SL66 een fantastische camera. Weliswaar wat zwaar, en sommige dingen zoals de transporthendel zijn bij andere merken beter opgelost. Maar er valt prima mee te werken. Vooral de Zeiss optiek is geweldig. De scheimpflug verstelling en de ingebouwde macro zijn uniek voor deze camera (De Fuji 6x8 is eigenlijk alleen in de studio te gebruiken).

Klinkhamer duurt eeuwen, hij is slordig en verstrooid, en bepaald niet goedkoop. Daar zou ik allemaal mee kunnen leven als de reparaties goed waren. Maar ik heb hem een SL66 filmmagazijn toegestuurd waarvan de teller op 1 bleef hangen. Na een hele tijd en enkele mailtjes krijg ik hem terug. Tot mijn verbazing waren de leertjes er weer op geplakt met ... BISONKIT ! De lijmdraden liepen nog over het leer. Net alsof er in heel nederland geen cameralijm of dubbelzijdig plakband te koop is. De teller bleef niet meer hangen. Maar de cijfers waren nog steeds niet te zien, want het wieltje gaf nu de witte ruimte tussen twee getallen aan. En dat alles voor 122 Euro !

Ik kon het magazijn op zijn kosten weer retourneren. Na nog eens een aantal maanden kwam hij weer terug. De teller gaf onveranderd de witruimte tussen de cijfers aan. Maar nu herkende de cassette ineens het begin van de film niet meer. Weer terug naar klinkhamer.

Nog een aantal maanden later kwam de camera weer terug met een begeleidend schrijven. De mechaniek van de filmherkenning was volledig vernieuwd. Maar de teller deed het nog steeds niet goed.

Na de vierde keer bleek de teller nog steeds defect, en herkende de cassette het begin van de film niet meer. Ik heb de moed maar op gegeven en Klinkhamer betaald. Ik ben nu 122 Euro armer, heb een cassette die er slechter aan toe is dan toen ik hem de eerste keer opstuurde, en stuur in het vervolg mijn spullen naar Duitsland.

Overigens is Klinkhamer niet de beste Rolleireparateur. Hij is de enige. Want volgens mijn reguliere camera-reparateur weigert Rollei om onderdelen te versturen naar gewone camera-reparateurs. Rollei doet in Nederland alleen zaken met Klinkhamer.

Een ding moet ik Klinkhamer nageven. Hij is altijd vriendelijk gebleven ....

Gilbert