Jarenlang bezoeken wij met een groepje van onze fotoclub exposities van andere fotoclubs in de regio.

Wat ons meer en meer opvalt is dat de kwaliteit van de druk steeds harder achteruitloopt. Vorige week naar goirle geweest bij een club, die in het verleden een 'echte' z/w groep was. Nu hingen er rgb zwart/wit prints die naar het blauw neigde (ooit gehoord van channelmixer monochrome setting?).
In de pupil van het oog kon je de pixels tellen (reaktie: ja maar als ik de jpg setting op low zet, kan ik meer foto's kwijt op het kaartje).
Bij een andere expo waren de prints met een inkjet afgedrukt waarbij de kleuren naast elkaar stonden als je goed keek. er zat zelfs no shag achter het glas (sigaret rollen tijdens inramen?).

Maar goed,
ben ik nu zo'n criticus geworden sinds afgelopen jaren of is de rest aan het verloederen. Mijn plezier om naar mede fotogroepen te gaan voor expo's is in ieder geval over.... Ik ga denk ik alleen nog naar prof. museau in de toekomst.

Er zijn mensen zoals ik er enkelen ken (fotografen) die wel een goede digitale print kunnen maken, maar onder de amateurs heb ik er tot nu toe nog niet veel gezien....

Wie kent er nog een aantal leuke foto musea?

-antwerpen
-huis marseille
-gallerie 37 www.spaarnestadphoto.nl