Quote Originally Posted by Jed Freudenthal View Post
Fotografen pleegden vroeger hun ontwikkelbaden te beschermen tegen zuurstof uit de lucht, door er een object ( bijv. piepschuim) in te laten drijven. Ze hoefden het bad dan niet terug te gieten in een fles.
In een fles (of excicator) kan dat niet. Ik gebruik daarvoor lasargon/ CO2. Dat wordt in kleine wegwerp cylindertjes verkocht. Ik bestel die dingen via de Gamma, die het bij een firma in de buurt van Kampen betrekken. Op die cylindertjes heb ik een eenvoudig reduceerventieltje gezet ( dat ook door de firma van de lasargon wordt verkocht). Op deze manier kun je de chemie heel lang bewaren.

Jed
Ik ben op zoek geweest naar Co2 patronen bij Gamma en andere. maar zonder resultaat. Ze kende het niet. Na verder zoeken op het internet zag ik dat het gebruikt wordt in luchtdruk geweren en pistolen. Maar het is ook verkrijgbaar bij de fietsen handel om de band op te pompen. Verkrijgbaar met een goed reduceer ventiel. Nu is mijn vraag, hoeveel spuit je in de fles om de zuurstof weg tehouden. Volgens mijn gedachte is heel weinig (klein laagje boven de chemie) voldoenden om de zuurstof weg te houden. Of is het beter, om de loze ruimte boven de chemie geheel tevullen met Co2. Graag jullie advies.

groeten Daniel