Quote Originally Posted by SoulSurround View Post
Na 30 april heb ik zeeen van tijd, dus voorbereiding is voor mij geen probleem. Mij lijkt het handig dit na de op handen zijnde kroegmeeting te doen... wellicht een idee om dan de animo te peilen?!

Tot die tijd ga ik zo-ie-zo nog wat "spelen" met de SL66 om de (on)mogelijkheden "op papier te krijgen".
Het lijkt mij een goed idee om op de kroegmeeting de belangstelling te peilen. En zoals je in deze thread ziet, zijn er zoveel manieren om een 'portret' te benaderen. Mijn ervaring is echter dat een workshop-achtige benadering van het 'portret' vaak neer komt op een studio of locatie situatie, waar uitlichting een belangrijke rol speelt.
En deze benadering is zeker niet de enige benadering. Portretten binnen of buiten onder bestaand licht zijn zeker zo interessant. Dit soort portretten vereisen in de regel 'snelheid' en je kunt ze individueel benaderen. Voor dat soort situaties gebruik ik vaak de Sonnar 150 op de Rollei 6008 (vroeger SLX). Deze lens camera combinatie is primair ontworpen voor mode en journalistieke fotografie. En dat geeft een duidelijk karakter aan het resultaat. Doe ik hetzelfde op de TC met rolfilmadapter en APO Sironar 150-S, dan is het resultaat compleet anders.
Maak je nu een vergelijking tussen een groothoek (Distagon 40/40 en Super Angulon 90/6,8) dan weet je niet meer wat je ziet, zo groot is het verschil!

Er zijn zoveel mogelijkheden; we kunnen op de kroegmeeting peilen waar gemeenschappelijke interesses liggen.

Jed