Emulsie gieten is vooral een proces van lange batches draaien, niet te veel klooien want eer de emulsie lekker giet heb je al heel wat papier en dure emulsie er doorheen gejaagd, Bodecker van FotoImpex in berlijn schreef eens dat hij wel een productie run wilde bestellen (van een moielijk leverbaar papiertje) als hij wist dat hij de minimum order hoeveelheid van vele duizende vierkante meters ook verkocht kreeg. Dus of een kleine spelers als Bergger, Moersch, etc echt een eigen receptuur kunnen laten gieten.....

Ik gebruik het Forte PolyWarmtone wel eens. In Neutol WA wordt het wel wat groenig maar even door de selenium en dan is'ie chocolade bruin. Vorig jaar zat ik een warme periode, momenteel geef ik de voorkeur aan een koele toon: Ilford MG in Forte Koudtoon ontwikkelaar (ja ze maken ook chemie) en vervolgens selenium bad.

Ik heb de komende 3 weken vakantie, mail mij even off-list je postadres, dan print ik wat op Forte PolyWarmtone en stuur je dat per post op, dan kun je ruiken, voelen en zien of het echt zoveel afwijkt van het Bergger spul.

Huib