Quote Originally Posted by mhulsman View Post
Na een tijdje hier gelezen te hebben en veel info tot me genomen te hebben zal ik me ook even voorstellen.

Het doka werk ken ik nog van vroeger toen ik met mijn vader meekeek als hij aan het printen was. Mijn oom die pers fotograaf bij slijthof was heeft ook nog veel zelf geprint, heb ik laatsts van mijn tante gehoord.
Erg magisch als je als kleine jongen de foto ziet verschijnen in de ontwikkel bak. Ik heb in die tijd ook wel wat geprint.
Het enige nadeel was dat je eerst de hele eetkamer moest verduisteren en dan op de eettafel alles uitstallen om te gaan printen.

Sinds mijn jeugd heb ik weinig meer aan fotografie gedaan totdat ik een paar jaar geleden met digitale fotografie ben begonnen. En van het een komt het ander, de oude Practica B200 bij mijn vader opgehaald en naast het digitale ook met analoog begonnen. Een paar foto cursussen gevolgd en daarbij ook een doka cursus samen met mijn vrouw. Nu is het virus bij ons ingeslagen en is inmiddels de kelder omgebouwd tot vaste doka. Afgelopen maandag de eerste prints gemaakt op Agfa brovira papier van 1969 , en natuurlijk de handjes van mijn kinderen onder de vergroter net zoals ik uit mijn jeugd weet te herinneren bij mijn pa in de doka!!
Mijn oudste zoon (9) vond het ook wel erg interessant dus misschien ook wel een klein dokamannetje in de dop.

Ik schiet tot nu toe op kleinbeeld en met 6 x 4,5 maar heb afgelopen weekend meet een hasselblad een rolletje mogen schieten en 6x6 ziet er wel erg mooi uit dus dat wordt sparen voor een 6x6.
Analoog is gewoon verslavend.....

groeten.

Mike Hulsman.
Hoi Mike welkom... Misschien kan ik je overtuigen met een 4x5 TC ? hahahah

Marc