Op zich is zelf film spoelen een prima optie. Ik heb dat ook een tijdje gedaan, met veel succes. Het ideale is dat je zelf de lengte van je film kunt bepalen. Als je bijvoorbeeld even een test wilt doen, of de negatieven snel nodig hebt, spoel je een kortere film en die is dan zo op!

Ik zou niet los inspoelen in de DoKa. Het risico is toch best groot dat het misgaat, en dan ben je je kostbare opnamen kwijt. Dan kan je toch beter zo'n apparaat gebruiken.

Je hebt speciale spoeltjes die je meerdere keren kunt gebruiken, ik geloof van Hama, en zelfs die dingen hebben niet het eeuwige leven, het vilt van de dichting slijt bijvoorbeeld en ook de 'dopjes' sluiten niet meer zo goed. Die zou je dus mee moeten nemen in je 'begroting'.

Ik heb zo'n spoelapparaat staan, ongebruikt in verband met mijn overstap naar middenformaat, maar ik moet er nog even over nadenken of ik hem wil verkopen. Het is een ROWI die mij destijds 180 gulden heeft gekost (prijsje zit er nog op), dus die 65 euro die jij noemt is niet eens zo'n gekke prijs voor een nieuw apparaat.

Je hoort.
Anne Marieke