Ik heb hem ondertussen reeds meerdere malen gebruikt, mijn laatste camera-aanwist. Zalig om mee te werken.

Een van onze schoolopdrachten was een reeks zelfportretten. Dus, je hebt dan je middenformaat, dan wil je die natuurlijk daar ook voor gebruiken...
maar dan kom je tot de vaststelling dat dit niet zomaar kan zoals bij een kleinformaattoestel. Dan maar op zoek via internet naar een cable release voor mijn lieverdje. Yeah... eentje gevonden op Ebay, zo blij als maar kon zijn...tot hij aankwam. Blijkt het over een release cable voor de EL reeks te gaan . Terug bij af en van vooraan de zoektocht starten.

Nu kom ik tot de vaststelling dat, na bijna een maand intensief zoeken, ik nog steeds geen idee heb welk type release cable ik nu exact nodig heb voor mijn toestel.
Tevens gemerkt dat er zowel vooraan een aansluiting kan (op de ontsluiterknop) als op de zijkant van de body (2-pins aansluiting?). Is deze aansluiting op de zijkant überhaupt voor een cable release?
En vooral, weet iemand onder jullie welk type release cable ik nu uiteindelijk nodig heb en of die al makkelijk te vinden zijn?

Is er misschien iemand die dergelijk kleinood heeft en niet (meer) gebruikt? Ik heb er geloof ik welgeteld eentje gezien, zonder typevermelding weliswaar waardoor ik nog niet zeker ben dat dat de juiste is, doch die was amper een 20cm lang en dat is natuurlijk ook niet praktisch om zelfportretten in studio mee te maken.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Nadine