Ja, Gilbert, dat heb ik mij ook vaak genoeg afgevraagd. Er was een tijdje geleden hier op APUG eenzelfde soort discussie, maar dan in verband met 'septic tanks'. Kennelijk hebben veel Amerikanen geen aansluiting op het riool, en dan heb je weer andere problemen waar je mee te maken krijgt als je een DoKa hebt.

Vrienden van mij die op het eiland Skye wonen, hebben niet eens de mogelijkheid hun chemie weg te brengen, want er is geen KCA-depot. Zij wonen vlak aan een loch, hebben ook een septic tank (want riool is geen optie in zo'n verlaten streek) en er zwemmen bij hun 'voor de deur' otters, zeehonden, dolfijnen en allerlei verschillende zeevogels. Zij 'lozen' hun chemie gewoon door de gootsteen in de DoKa, maar gebruiken geen gevaarlijke stoffen, zoals bijvoorbeeld selenium toner en andere extra agressieve foto-chemie.

Gisteren had ik bij mijn lading chemie ook een fles selenium toner, en dat namen ze bij het KCA-depot niet eens aan! Staat niet op hun lijstje. Als _iets_ slecht is, is het wel selenium toner. Na lang aandringen van mijn kant hebben ze het uiteindelijk hebben bij het kantoorafval gedaan, want het was tenslotte 'toner' (maar er stond alleen poeder up hun lijstje.....). Je vraagt je werkelijk af waar je het voor doet.

Groetjes,
Anne Marieke