Quote Originally Posted by Annemarieke
Er was een tijdje geleden hier op APUG eenzelfde soort discussie, maar dan in verband met 'septic tanks'. Kennelijk hebben veel Amerikanen geen aansluiting op het riool, en dan heb je weer andere problemen waar je mee te maken krijgt als je een DoKa hebt.
Ha Annemarieke,
Deze discussie was ook op een van de Engelstalige groepen onlangs gaande. Die heb ik met belangstelling gevolg, omdat ook ik ben "aangesloten" op een septisch systeem. Dat is vrij gangbaar op het Franse platteland en ik vraag me af hoe dat in Friesland of Groningen is gesteld.

Wat ik daarvan begrepen heb is er maar één fotografische stof is waar zo'n septisch systeem niet zo happig op is, ik meen een onderdeel van fixeer. Voor de rest: mits goed verdund met water (1:100 of meer) leiden fotochemicaliën niet tot grote milieuproblemen in een septische tank. Dit geldt voor amateurhoeveelheden. Als ik ze naar een chemie-afwerkplaats zou moeten vervoeren, is dat ook weer 2 x 30 kilometer met de auto of de bus. Ik vraag me af wat uiteindelijk slechter is voor ons reeds door en door verziekte milieu.

Groet, Paul.